Блог
5 апреля 2011 г.
Ти станеш гарним PR-ником, якщо вмієш шалено любити
Ярина Лукань одна з тих небагатьох, які вміють не лише дуже класно виконувати роботу, але й навчити інших “робити PR”. А це, щоб ви знали, зараз велика рідкість. Багато спікерів на різних професійних зібраннях говорять про те, як вони вирішували проблеми, придумували рішення для проектів, але мало хто може ще й НАВЧИТИ робити подібні речі, правильно мислити, приймати виважені рішення у справі, яка багатьом здається нелогічною і «незрозумілою» - у сфері комунікацій. У цьому і полягає основна різниця між спікерами на «тусовочних» та освітніх проектах – мало розказати, як робили, треба ще й навчити робити.

Ярина Лукань знає, що PR-ник – це не лише професія, у якій важливі вміння комунікувати з медіа, тощо. Фахівцю з комунікацій треба ще й бути психологом, вміти налагоджувати контакт зі своїми спікерами, розгледіти потенційні ризики та небезпеки.

Ярина поділилася власним досвідом роботи PR-ником на стороні агенції та на стороні клієнта, розказала про відмінності, переваги та недоліки кожної з посад. «Головне у нашій роботі, - сказала лектор, - вміти дуже сильно любити. Любити просто шалено. Адже без такої любові ви не зможете робити свою роботу на найвищому рівні».

 

 

Ярина Ключковська почала вчити нас тому, що PR – це досить логічна наука, тут все підлягає обґрунтуванню і будь-яке рішення можна знайти, варто лише подумати. Ярина Лукань продовжила вчити нас цьому. Поділилася знаннями про те, як будувати ефективну піраміду спікерів, працювати з медіа у нестандартних ситуаціях, отримувати статус поважної особи у організації, стати не лише функцією компанії, а її рушійною силою.

Ярина детально розказала про структуру корпоративних комунікацій, пояснила особливості роботи PR на кожному з рівнів. Не забула й про типові структури корпоративних комунікацій закордоном. Але найбільше цінних знань ми отримали про роботу з коментарями від представників організації. Тут поговорили і про «сфери ризику», і про неможливість контролювати деякі процеси, інфляцію перших осіб, правильний підбір спікерів для коментарів, розподіл обов’язків.

Багато уваги приділили також внутрішнім комунікаціям. Встигли попрацювати в групах та вирішити майже реальні кейси. Шкода, час заняття не гумовий. Але можу з впевненістю сказати, що група PRStart з нетерпінням чекає наступного заняття з Яриною!
 

Ангеліна Оверчук

 
Добавить комментарий
Для того, чтобы оставить комментарий, необходимо авторизоваться.

Комментарии: 2
Теги:
Драмарецкая Анастасия Олеговна
6 апреля 2011 г.
Очень - очень позитивная лекция! Ярина - просто как яркий огонек была в тот вечер: не смотря на усталось, с легкостью все понималось и запоминалось) Без сложной терминологии, на ярких примерах и эмоция, Ярина очень подробно рассказала про внутренние коммуникации и много прочее, важное для пиращика!!!!!!!! СПАСИБО!
Максименко Наталия Александровна
5 апреля 2011 г.
З нетерпінням чекаю на наступну лекцію, Ярина дійсно фахівець своєї справи, як закохана у PR))
Отзывы
Первым делом хочу сказать о замечательном человеке, Алине Харечко, которая организовала эту школу. Первую вводную лекцию провела Алина и я осталс...
Все отзывы